Thema: De Nucleus Methodiek (behandeling van hechtingsproblematiek bij baby's)
Geplaatst door deknoop op October 29 2012 19:14:10
Themabijeenkomst De Knoop
Woensdag 6 maart 2013 Hardinxveld-Giessendam
Lezing door: Randy Schmidt
Thema: De Nucleus Methodiek (behandeling van hechtingsproblematiek bij baby's)

Uitgebreid nieuws
Hechtingsstoornissen kunnen worden hersteld, daarvan is Randy Schmidt overtuigd. Hij ontwikkelde de Nucleus Methodiek (NM) en vertelt er over tijdens een thema-avond van De Knoop (stichting voor hechtingsstoornissen). De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 6 maart 2013 in het Hervormd Centrum,
Talmastraat 9, 3371 VG Hardinxveld-Giessendamá

De NM benadrukt dat de hechtingsmomenten voor en direct na de geboorte heel belangrijk zijn. "Maar dat niet alleen, de methodiek maakt ook inzichtelijk welke de gevolgen zijn van vooral prenatale trauma's. Het hoopvolle is, dat de impact van dergelijke vroege negatieve gebeurtenissen is te verminderen of op te lossen. Daarmee is de hechting, die niet kon ontstaan, of beschadigd raakte, goed te herstellen", zegt Schmidt.

Hoe komt dat herstel tot stand? Schmidt: "De NM is feitelijk een soort diepte-interview. Meer niet. Het is de kunst van het vragenstellen, die in de NM wordt uitgebuit. Dit gaat zonder speciale trancetechnieken, middelen of fysiek onderzoek door de therapeut, en is op no nonsensverklaringen gebaseerd. Ze stoelt op de Chinese Traditionele Geneeswijze, op de uitkomsten van scantechnieken
van het brein, echo-onderzoek, prenatale psychologie, de nieuwe wetenschap van de epigenetica en de veldtheorie van de quantumfysica. De NM kun je dus plaatsen op het kruispunt, waar al deze filosofische en recent wetenschappelijke stromingen elkaar treffen".

Schmidt stelt dat de NM iemand van de negatieve effecten van diverse soorten trauma's kan bevrijden. Op de bijeenkomst van De Knoop worden vooral de trauma's die hebben geleid tot hechtingsstoornissen, besproken.
In het eerste deel zal worden uitgelegd hoe onze breinhelften verschillend werken en hoe een trauma ontstaat, vervolgens hoe deze zich oplost met de NM.
Na de pauze wordt deze theorie van toepassing gebracht op de prenatale periode, de impact, hoe we dit soort trauma's opsporen en de effecten ervan vervolgens teniet doen.
NM is bezig speciaal voor verloskundigen een korte EHBB-scholing te geven, hoe traumatisch verlopen geboorten te herstellen tot een blijere gebeurtenis (EHBB=Eerste Hulp Bij Bevallingen).

Tenslotte: wie is Randy Schmidt? "Ik ben, als proeftuinbeheerder, een opleiding stresscounseling en een traumatraining, een acupunctuurstudie, oor acupunctuur en hartcoherentie gaan volgen, en heb acht jaar geleden deze methode ontwikkeld. Ondertussen heb ik meer dan duizend sessie- uren achter de rug. De NM werkt relatief snel, breed en duurzaam en is een effectieve aanvullende
zorgverlening".

Voor wie is de bijeenkomst interessant? "Voor iedereen die meer wil weten over oorzaak en behandeling van hechtingsstoornissen, voor mensen die ge´nteresseerd zijn in zorgverlening rond de zwangerschap, maar zeker ook voor ouders en aanstaande ouders".

Meer informatie en/of aanmelden ga dan naar www.deknoop.org.